• Migrän - spänningshuvudvärk - svettningar

  Det finns hjälp
  Läs mer
 • Hudkirurgi

  Vi opererar både farliga och ofarliga hudförändringar.
  Läs mer
 • Ögonlocksoperationer

  Ser du trött ut - Vi opererar ögonlock med laserkirurgi.
  Läs mer
 • Fraktionerna laser för en bättre hud

  Läs mer
 • Laser & IPL

  Mot rynkor, kärl, ärr, hår m.m.
  Läs mer

Fillers


Kvartersdoktorn är Certifierad klinik för injektionsbehandlingar med hyaluronsyra, sk fillers. Behandlande specialistläkare här är då certifierad injektionsbehandlare vilket innebär att du som kund/patient kan vara trygg i att vi innehar relevant utbildning, har försäkring och utför många behandlingar varje vecka.

Mår man bättre av injektionsbehandlingar

Vi utför både medicinska och estetiska injektionsbehandlingar men de flesta av våra behandlingar är medicinska. Exempel på det är att studier visar att behandling med fillers eller Botox för bekymmersrynkan minskar risken för depression och även är en behandling vid depression. Samma sak har visats för sk "sura mungipor".

Studierna tyder på att ansiktsmusklerna inte bara uttrycker känslor utan också påverkar humöret på ett djupare plan. Personer med depression som behandlas för sin bekymmersrynka blir snabbare bättre än om de har sin rynka kvar. Likaså har man sett att om man får upp sina mungipor har det lika bra effekt på humöret som sk "lyckopiller" när man är nedstämd. 
Har det då en förebyggande effekt? Det vet vi inte säkert men det finns goda skäl att anta det. Om man ser sig i spegeln och ser glad ut ger det positiva signaler till hjärnan och man känner sig bättre.

Problem med torr hud ökar också, bland annat för att vi har ett torrt inomhusklimat och vi duschar allt oftare vilket torkar ut huden. Torr hud ger ofta klåda, kan bli sprickbildning och utsätts lättare för eksem. Ett effektivt sätt för att minska besvären är att använda sig av så kallad skinbooster som man skulle kunna säga är en extremt bra fuktkräm fast med skillnaden att denna läggs under huden och återfuktar på djupet. Många upplever då att deras eksem, allergi och andra hudrelaterade besvär minskar och ofta helt försvinner. 

Inom närmaste deceniet kommer vi säkert få se att användningen av injektionsbehandlinger inom ännu fler medicinska områden kommer att öka och vem vet, en dag kanske det blir "var mans behandling". 

Eftersom merparten av våra behandlingar är medicinska utförs alla behandlingar på Kvartersdoktorn av läkare som först gör en bedömning av behandlingens medicinska behov. 

Olika typer av fillers

- Hyaluronsyra "fillers" (Juvéderm, Stylage, Restylane) - för utfyllnad och volym

- Hyaluronsyra läppar (Juvéderm, Stylage) - för fukt och volym

- Hyaluronsyra skinbooster (Juvéderm, Restylane) - för fukt och hudförbättring

- PRP "vampyrmetoden" - för fukt, utfyllnad och hudförbättring

- Resorberbara trådar - för hudförbättring, utfyllnad och volym

Läs mer om de olika typerna av fillers under respektive flik

Ring oss på 019 – 609 00 22 eller skriv ett mail Kontakta oss nu!